26 Eylül 2013 Perşembe

YDS İngilizce İçin İşitsel Çalışma Yöntemi


Herkese merhaba. YDS İngilizce sınavı için farklı bir düşünce tarzı geliştirmelisiniz. Genellikle "Sınav sırasında nasıl olur da, daha çok net çıkarırım? diye düşünüyoruz. Zaman içinde onlara da değineceğiz. Fakat benim şimdi size önermek istediğim yöntem, YDS sınavı için birikim kazanma yolunda, işitsel öğrenme yöntemlerini de kullanmanızdır. 

Bu önerim bir çoğumuzu garip gelecek! "Yazılı bir sınava "listening-dinleme" yaparak mı hazırlanacağız? Bu nasıl olacak?" dediğinizi duyar gibiyim! Hemen cevap vereyim: Görme engelli değilseniz, elbette bütün YDS İngilizce hazırlık sisteminizin işitsel olması gerekmiyor. Fakat YDS İngilizce sınavındaki düzeyde ve içerikte listenin parçaları dinlerseniz, bu durum metinleri size tanıdık kılar. 

Ayrıca bir sorum var: Kitap okuyamadığınız, ders çalışamadığınız veya soru çözemediğiniz zamanlarda, meselâ yolculuk yaparken, mutfakta bulaşık yıkarken, yüz bakımı yaparken vs. durumlarda neden bir takım İngilizce konuşmalar, seminerler vs. dinlemeyesiniz? Bir zararı olur mu? Yoksa dil havuzunuzu doldurur mu? Meselâ ekonomiyle ilgili konuşmalar dinlemeniz, YDS sınavında çıkan ve ekonomi ile ilgili olan paragraflarla zihinsel bağ kurmanıza ve anlamanıza yardımcı olmaz mı? Ne dersiniz? Size konuyla ilgili olarak üç link veriyorum. Linklere ulaşmak için lütfen aşağıdaki satırları tıklayınız. 


20 dakikaya kadar uzunluktaki Youtube videolarını ses dosyasına çeviren site

Bu konudaki düşüncelerinizi-geri bildirimlerinizi bekliyorum.

Savaş ŞENEL
İngilizce Öğretmeni-Eğitim Danışmanı
İletişim ve Yazarlık Koçu

------

İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ VE ÖĞRETİMİ İLE İLGİLİ PAYLAŞIM SAYFALARIMIZ.
(İlginizi çeken konuya ait satırı tıklayınız)

Facebook: YDS İngilizce Hazırlık Platformu

Yüz yüze veya Online olarak verdiğimiz Dersler-Eğitimler

Facebook: Genel İngilizce destek sayfamız
Savaş ŞENEL
İngilizce Öğretmeni-Eğitim Danışmanı
İletişim ve Yazarlık Koçu
savassenel@yahoo.com
savassenel@savassenel.com

1 yorum: